Αμορτισέρ

Το αμορτισέρ είναι το εξάρτημα που απαιτείται για την απορρόφηση και την εξομάλυνση των κραδασμών που προκύπτουν κατά την κίνηση του κάθε αυτοκινήτου και ενεργεί στις βάσεις του αυτοκινήτου κατά την κυκλοφορία. Ανεξάρτητα από τα φορτία και την ταχύτητα , τα αμορτισέρ επιτρέπουν στο όχημα να κινείται πιο ομαλά πάνω στις βάσεις της ανάρτησης. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία , το αμορτισέρ άρχισε να χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν στα τανκς. Τα αμορτισέρ έχουν μια σαφή αποστολή. Να κρατήσουν τους τροχούς σε συνεχή επαφή με το δρόμο, δηλαδή σε περίπτωση εμποδίου ο τροχός αμέσως να επανέλθει σε πλήρη επαφή με τον δρόμο διασφαλίζοντας παράλληλα την απόλυτη πρόσφυση. Τα ελατήρια υποστηρίζουν το βάρος του αυτοκινήτου και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα αμορτισέρ.

 

Στην πραγματικότητα , στον δρόμο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από τη θεωρία , το αυτοκίνητο δεν κινείται πάντα ευθεία. Πολλά διαδοχικά εμπόδια θα αναγκάσουν τα αμορτισέρ να λειτουργήσουν με διαστήματα , δηλαδή πριν προλάβουν να ισιώσουν θα πρέπει να ξαναλειτουργήσουν. Πρέπει να διασφαλισθεί μια άνετη λειτουργία στις μικρές ανωμαλίες , αλλά στις μεγάλες ανωμαλίες του δρόμου πρέπει να αποφευχθεί η ολοκληρωτική συμπίεση του αμορτισέρ. Απαιτείται συμβιβασμός ανάμεσα στην οδήγηση και την άνεση. Τα αμορτισέρ ταξινομούνται σε μονοσώληνα και δυσώληνα. Επίσης αναλόγως της λειτουργίας τους χωρίζονται σε υδραυλικά και σε αερίου. Υπάρχουν και καθαρά αμορτισέρ αερίου, στα οποία χρησιμοποιείται αρκετά υψηλή πίεση του αερίου, η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιούνται όμως πολύ σπάνια.

 

Στο κατάστημά μας στο Γαλάτσι στην οδό Τραλλέων 119, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αμορτισέρ σε πολυ καλές τιμές! Επικοινωνήστε μαζί μας στα  2102912481-2102911100 για οποιαδήποτε απορία και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μας.


Ελαστικά Γαλάτσι